Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó 06209615317

Ezeknek a fővárosi társasházi épületeknek a villanyszerelése nem ritkán eléri az 50-60-70 éves kort is. Minden létező szempontból, tökéletesen alkalmatlan a mai igények kiszolgálására. Az érintésvédelem totális hiánya, textilszigetelésű vezetékek, reménytelenül eloxidálódott, elszenesedett kötések jellemzik ezeknek az egykori polgári lakásoknak a villamos hálózatát. Azokban az időkben, amikor ezeket a villanyszereléseket készítették, alig néhány készüléket kellett kiszolgálnia a hálózatnak. Gyakorlatilag a helységenkénti világításon, és egy-két pár száz watt teljesítményű fogyasztón kívül nem volt más elektromos eszköz. A problémát elsősorban az jelentette, hogy a fogyasztók az évtizedek múlásával egyre szaporodtak, és nem csak a számuk, de a teljesítményük is fokozatosan emelkedett. Ezzel arányosan egyre növekedett az igény a több aljzatra, és a meglévő elektromos hálózat folyamatos bővítésére is. Ez szinte mindig az eredeti, érintetlenül hagyott vezeték hálózathoz való hozzá kötést jelentette, amivel természetesen egyre nagyobb és nagyobb stressznek lett kitéve az a néhány áramkör. A hatásos érintésvédelem biztosítása a készülékek számának növekedésével egyre nagyobb problémát jelentett. Nyugodtan kijelenthető az, hogy ezeknek a régi lakásoknak a meglévő villanyszerelésének a javítására nincs reális lehetőség, kizárólag a teljes felújítás az ami megoldást jelenthet.

Belvárosi és társasházi lakások villanyszerelése, erős és gyengeáramú villamos hálózatainak teljeskörű felújítása.

Belvárosi lakások villanyszerelésével kapcsolatos tevékenységek:

  • Belvárosi lakások erősáramú rendszerének 100%-os felújítása.
  • Belvárosi lakások gyengeáramú rendszerének 100%-os felújítása.
  • Fogyasztásmérővel kapcsolatos kivitelezések.
Belvárosi társasházi lakás elavult, és érintésvédelmi szempontból veszélyt jelentő régi elektromos hálózatának, illetve villanyszerelésének teljes felújítása.
Az egykori polgári és társasházi lakások felújításakor a villanyszerelés sem maradhat érintetlenül.

Erősáramú hálózat kialakítása, felújítása:

A hatékony, modern és kényelmes lakás elengedhetetlen kelléke a hosszú élettartamú, megbízhatóan működő villanyszerelés. Az új elektromos rendszer már a mai kor szellemében, és minden tekintetben a megrendelő igényei, elvárásai szerint fog elkészülni. A megfelelő számú csatlakozó aljzat és lámpatest, valamint alternatív és keresztkapcsolások észszerű kialakítása nagymértékben hozzájárul a lakás mindennapi használhatóságához. Sok esetben van szükség a névleges csatlakozási teljesítmény növelésére is. Ezekben az esetekben a mérőhely szabványosítást is el kell végezni. Ilyenkor a lakásban elhelyezett fogyasztásmérő kívülre, a körfolyosóra kerül az előírásokban rögzített módon. Fontos megemlíteni a régi belvárosi társasházak lakásainak tekintélyes belmagasságát is. Ez kiváló lehetőséget biztosít galéria kialakítására, amivel sok tulajdonos él. Ez lényeges elektromos szempontból is. Hiszen az elválasztott térrész sem maradhat aljzatok és világítás nélkül, továbbá fontos a galériához igazított kapcsolások kialakítása. A belvárosi, patinás társasházak lakásai általában remek lehetőséget nyújtanak mindenféle vállalkozás működtetésére, az adottságaiknak köszönhetően. Építettünk már ki elektromos hálózatot régi városi lakásban, orvosi és fogorvosi magánrendelőnek, fogtechnikai műhelynek, ügyvédi és utazási irodának, de szoftverfejlesztő cégnek is.

Gyengeáramú hálózat kiépítése felújítása:

Ezeknek a régi belvárosi épületeknek a lakásaiban teljesen megszokott látványnak számítanak az átfúrt ajtó és ablaktokon átbújtatott, illetve a falon elvezetett, koax, utp, telefon kábelek. Gyakran a budapesti telekommunikáció teljes evolúcióját végig lehet követni, a kezdetektől egészen napjainkig. A villanyszerelés felújítása során természetesen ez nem maradhat így. Az erősáramú hálózattal párhuzamosan épül ki az önálló védőcsővel rendelkező, süllyesztett gyengeáramú hálózat. Ma már alap elvárás a szobánkénti tv és internet csatlakozási lehetőség.

Összefoglalva: ezeknek a régi és patinás társasházaknak a lakásai rengeteg lehetőséget rejtenek magukban villamos szempontból. Gyakorlatilag a megrendelő bármilyen elképzelése megvalósítható. Szolgáljon a lakás akár otthonként, akár egy vállalkozás működési helyeként, a kompromisszumok nélküli villanyszerelés alapvető követelmény.

Copyright © 2019. A megaohm.hu az oldal tartalmával kapcsolatosan minden jogot fenntart.

Protected by Copyscape