Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó 06209615317

Az igazán hatékony villanyszerelés elkészítése a kertes házak esetében mindig összetettebb feladatot jelent. A lakásokkal ellentétben a kertes házaknál a kültéren is villanyszerelési munkálatokat kell végezni. Hiszen muszáj gondoskodni a ház környezetének a megfelelő világításáról, valamint áramvételezési lehetőségről a kertben is. És itt nem szabad megfelejtkezni a szabadban telepített fogyasztókról sem. Az olyan készülékek, mint például az elektromos kapumozgató, vagy búvárszivattyú, kültéri jakuzzi szakszerű és időjárást álló megtáplálást követelnek meg. Ezek mellett gyakorlatilag minden kertes ház rendelkezik egy vagy több valamilyen célt szolgáló melléképülettel is. Ezeket az épületeket (garázs, hobbiműhely, tároló) is fontos villamos energiával ellátni, szolgáljanak azok bármilyen célt is. Minden megrendelő más és más elvárásokat támaszt az új elektromos hálózattal szemben, mások az igények, mások az elképzelések. Viszont a kompromisszumoktól mentes használat, a szakszerű és az időtálló megvalósítás, jó minőségű, legális forrásból származó villanyszerelési anyagok beépítése, biztonságos ugyanakkor korszerű egyben hatékony hálózat létrehozása, számlaképesség és a legális működés, közös igényként mutatkozik ügyfeleink részéről. Továbbá alapvető elvárás egy új ház esetében, hogy a későbbiekben is könnyen rugalmasan bővíthető legyen a villanyszerelés falak megbontása nélkül is. Összefoglalva a biztonságos és kényelmes otthonos családi ház egyik elengedhetetlen kelléke a korrekt és minőségi villanyszerelés, ami minden igényt igyekszik kielégíteni.

Akár családi ház építéséről, vagy használt ház felújításáról döntünk, az új villamos hálózat kiépítése és megtervezése is  kulcsfontosságú tényező.
Mint minden más épületnek a családi háznak is nélkülözhetetlen, és szerves részét képezi az elektromos hálózat.

Családi házak villanyszerelésével kapcsolatos főbb tevékenységi körök:

  • Családi és kertes házak új villamos hálózatának kiépítése.
  • Fogyasztás mérővel kapcsolatos tevékenységek.
  • Riasztó, tv, telefon, UTP, termosztát hálózat kiépítése.

Egy családi ház villanyszerelésének a kialakításakor, és most nem csak az erősárammal kapcsolatos részeket említve, igen sok, kulcsfontosságú pontot figyelembe kell venni, át kell beszélni, átfogó tervezésre van szükség. Tehát a folyamatos kommunikáció a megrendelővel és a többi szakiparral elengedhetetlen.

Családi ház gyengeáramú rendszereinek kialakítása:

Az erősáram mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a gyengeáramú rendszerek kivitelezésére is. Mára legalább ugyanannyi védőcsövet süllyesztünk a falba a gyengeáramú kábeleknek, mint az erősáram vezetékeinek. Ez elsőre egy kicsit talán túlzásnak is tűnhet pedig csak át kell gondolni. A riasztó rendszer már önmagában is jelentős, ugyanis az épület minden ablakát, ajtaját el kell látni nyitásérzékelővel, és minden helyiségbe mozgásérzékelő is kerül. Sok esetben több kezelő is van telepítve és gyakran a ház közvetlen környezetét, jelenlét érzékelővel, megfigyelő kamerákkal is el látják, ezzel is fokozva a családi ház biztonságát.

Manapság egyre nagyobb igény mutatkozik a helyiségenkénti fűtés vezérlésre takarékossági szempontok által vezérelve, ilyen esetben minden helyiség saját termosztáttal lesz ellátva. Minden szobában és többnyire a konyhában is biztosítani kell internet vételezési lehetőséget (UTP) és TV csatlakozót. Az audio kábelek elrejtése szintén fontos esztétikai megoldás. A házi mozi erősítő és a hangfalak közötti szakaszokat összekötő kábelek is védőcsőbe, falba süllyesztve lesznek szerelve.

Fontos!: A riasztó, érzékelő és kamera rendszerek megtervezése és élesztése a megfelelő szakmai ismerettel és engedélyekkel rendelkező szakvállalkozókon keresztül történik minden esetben.

Copyright © 2019. A megaohm.hu az oldal tartalmával kapcsolatosan minden jogot fenntart.

Protected by Copyscape