Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó 06209615317

Ma Magyarországon a lakások, házak többségének elektromos hálózata elavult, minden szempontból. Ez a megállapítás különösen igaz a panellakásokra. Ezeknek az épületeknek a villanyszerelése érintésvédelmi szempontból nem felelnek meg a szabványoknak, és a terhelhetőség szempontjából a lakóknak. Akár egy lakás vagy családi ház felújításáról döntünk, a villamos rendszert sem hagyhatjuk érintetlenül, a villanyszerelést is szükséges korszerűsíteni. A régebbi villanyszerelési kivitelezések során a villanyszerelők alig építettek ki néhány áramkőrt, és ez bizony ma már nem elég. Ahogy az igény növekedik a kényelmesebb életre, amelyet az elektromos eszközeink nyújtanak, nő a fogyasztók száma is a háztartásokban, ezzel együtt az otthonunk áraméhsége is.

Villamos hálózatok felújításával kapcsolatos főbb villanyszerelői kivitelezések:

  • Lakások, családi házak elavult villanyszerelésének teljes, és részleges felújítása.
  • Üzlethelyiségek, raktárak, üzemi helyiségek villanyszerelése, korszerűsítése.
  • Hálózatok felülvizsgálata, új áramkörök kiépítése.
  • Biztosítéktábla, kismegszakítók, dugaljak, lámpatestek cseréje.
  • Minden épületvillamossággal kapcsolatos villanyszerelői tevékenység.

Az évtizedekkel ezelőtti, alumínium vezetékekkel kivitelezett villanyszerelések, nem a mostani igények kiszolgálására készültek. Az öregedő és szakszerűtlen kötések egyenesen tűzveszélyesek.

Elavult villanyszerelés felújításának a fokozatai:

A régi villanyszerelés felújításának több lépcsője létezik, egészen a kisebb átalakítástól a komplett elektromos rendszer újra való kiépítéséig. A villanyszerelés felújításának a szintje függ a hálózat állapottól, és a megrendelő igényeitől.

A villanyszerelés teljes felújítása során 100%-ban eltávolításra kerülnek a vezetékek, csövek, kötődobozok elektromos szerelvények, a dugaljaktól a biztosíték tábláig minden. A régi villanyszerelés teljes felújítása rendszerint a lakás, vagy épület komplett belső felújításával is jár. Ugyanis ebben az esetben rengeteg a bontási munkálat. Ilyenkor újra gondolásra kerül a nagyfogyasztású háztartási gépek, a duguljak, lámpatestek, kapcsolok mennyisége és elhelyezése. A komplett gyengeáramú rendszer is falba süllyesztve kerül beépítésre, párhuzamosan az erősáram kiépítésével. A villanyszerelés végeztével, egy teljesen új elektromos hálózatot kap a megrendelő, mely a villanyszerelés szabványainak, és az ügyfél elvárásainak és igényeinek maradéktalanul megfelel minden szempontból.

A villanyszerelés részleges felújításáról abban az esetben beszélünk, ha a lakás vagy ház egy-egy áramköre, szerelvényei kerülnek ki cserélésre, vagy plusz áramkörök kerülnek beépítésre. Új áramkőr kiépítésére adhat okot például egy új mosogatógép, villanytűzhely, aminek a bekötése nem valósulhatna meg az adott körülmények között. Fontos megjegyezni, hogy a villanyszerelőnek ellenőrizni kell az érintetlen áramköröket is, hogy megfelelnek-e a villanyszerelés szabványainak. Vagyis minden esetben a komplett villamos rendszeren felülvizsgálat történik, még akkor is, ha a tulajdonos ezzel a feladattal meg bízza meg a villanyszerelőt.

Vezeték áthúzás akkor történik, ha a megrendelő nem szeretné komplett lakását, vagy házát felújítani, de az áramkörök cseréje nem tűr halasztást. A vezeték áthúzás mindig a lehető legkisebb rombolással, bontással jár. A lámpa kiállások, kapcsolók, dugaljak többsége nem kerül áthelyezésre, az eredeti helyükön maradnak. A vezetékáthúzás villanyszerelés zsákbamacskája. Az áthúzhatóság nagyban függ az előző villanyszerelő védőcsövezési technikájától. Amennyiben a csövezés könnyen átjárható, a vezeték áthúzás szinte megy magától. Azonban sajnos ezek a csövek nem mindig átjárhatóak, ebben az esetben szükségessé válnak kisebb bontások. A vezeték áthúzás végeztével, rendszerint a biztosíték tábla és az elektromos szerelvények lecserélésre kerülnek, a legtöbb esetben a szerelvények egyidősek a villamos hálózattal.

Minden villanyszerelői tevékenységre garancia jár. A teljesen felújított villanyszerelésre Budapesten egyedül állóan 20 év garancia jár.

Copyright © 2019. A megaohm.hu az oldal tartalmával kapcsolatosan minden jogot fenntart.

Protected by Copyscape