Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó

Panellakás villanyszerelés Budapesten

Budapesten igen nagy igény mutatkozik a panellakások villanyszerelésére. A lakótelepi lakások villamos szempontból elavultak, a sodort, laza, melegedő kötések, és gyakran izzásig hevűlt aluminium vezetékek pedig egyenesen tűzveszélyesek. Mindenütt önjelölt villanyszerelők kéznyomait lehet felfedezni az elektromos hálózaton. Jellemzően 3 – 4 áramkörről működik az összes fogyasztó, és megszokott jelenség a földelés totális hiánya. Mindenfelé gyengeáramú és hosszabbító kábelek tekeregnek a padlón és a szőnyeg alatt. Egy két dugaljról működik az egész konyha és szoba. És megszokottak a szétégett dugaljak, a porcelán biztosítékok, vagy 25-30 éves biztósitéktáblák és kismegszakítók látványa. Ezek az alumínium vezetékkel kivitelezett villamos hálózatok, nem tudnak megfelelni a mai kor elvárásainak sem terhelhetőség, sem érintésvédelmi szempontból. Nyugodtan kijelenthetjük hogy a panellakások villanyszerelése, villanyszerelési megoldásai nem a mai igények kiszolgálása készültek.

Panellakások villanyszerelésével kapcsolatos főbb tevékenységi körök:

  • A lakótelepi lakás meglévő villanyszerelésének felülvizsgálata.
  • Panellakások lakások villamos hálózatának részleges, és teljes felújítása.
  • Nagy fogyasztóknak új, önálló áramkör kiépítése.
  • Biztosítéktábla, kismegszakítók, lámpák, szerelvények cseréje.
  • Kisebb villanyszerelési kivitelezések.
  • Életvédelmi relé (Fi-relé) beépítése.

Minden villanyszerelői tevékenységre garancia jár. Egy 100%-ban felújított villamos hálózat esetén, a villanyszerelésre 25 év garancia jár.

„Vettünk egy panellakást, és szeretnénk felújítani”:

Az utóbbi időben egyre többen keresnek meg telefonon, és írnak E-mailt lakótelepi lakások villanyszerelésével kapcsolatban. Jellemzően fiatal párok, akik megszerezték az első közös lakásukat. Ők azok, akik egészen biztos nem fogják tudni beérni a 25–30-40 éves villamos hálózattal. Gondoljuk át az elektromos fogyasztókat! Konyha: elektromos tűzhely, mosogató gép, hűtőgép fagyasztóval, mikrohullámú sütő, szagelszívó, és még 2-3 konyhai robot gép. Fürdőszoba: mosógép, villanybojler, masszázs kád. Szobák: legalább 2 TV és 2 számítógép a perifériáival, világítási áramkörök plusz még egyéb kisfogyasztók. Már csak a konyhának kell kapásból minimum 4 (de inkább 5 - 6) önálló áramkőr. Azt hiszem az nem vitatárgya, hogy a panellakások villanyszerelését nem ilyen igénybevételre tervezték meg anno.

Panellakás felújítása villamos szempontból:

Villanyszerelési kivitelezés során, vegyesen kerülnek alkalmazásra falba süllyesztési, és falon kívüli kábelcsatornás megoldások. Természetesen a TV, telefon, internet gyengeáramú vezetékei is elvezetésre kerülnek. A nagyfogyasztóknak önálló áramkőr kerül kiépítésre, megszakítás nélkül a biztosíték táblától.

Ez az idegesítő kis sáv azért került ide, hogy az Európai Uniós törvényeknek eleget téve jelezzük, a mi weboldalunk is cookie-t, azaz sütiket használ a minél jobb felhasználói élmény elérésének az érdekében.

Megértettem