Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó 06209615317

Sokféle elnevezéssel lehet találkozni a kismegszakító esetében: automata, kis automata, vonalvédő kapcsoló, biztosíték, biztosító, vezetékvédő kapcsoló és még lehetne sorolni. Az angol nyelvterületen miniature circuit breaker (MCB) a megnevezése. A kismegszakítók elsődleges feladata, hogy túlterhelés és zárlat védelemmel lássák el az elektromos hálózatot.

Bővebben: Kismegszakítók működése, beazonosítása és bekötése.

Több elnevezéssel is találkozhatunk Magyarországon, ha ezekről a védőkapcsolókról beszélgetünk: fi-relé, áramvédő kapcsoló, életvédelmi relé, ÁVK. A helyes és szabványos kifejezés: áram-védőkapcsoló. Az angol megnevezése residual current device azaz RCD. Fi-relét közvetett érintés ellen, meghibásodás következtében létrejövő áramütés megelőzésére fejlesztették ki.

Bővebben: Fi-relé, Áramvédő Kapcsoló Működési Elve és Bekötése.

Gyakorlatilag az épületvillamosság legkorszerűbb és legösszetettebb védelmi készülékei. A hagyományos fi-relé nem véd túláram ellen, és a hagyományos kismegszakító nem véd szivárgó áram ellen. Ezekben a védelmi készülékekben egyesítve van a kismegszakítók és az áram-védőkapcsolók minden tulajdonsága.

Bővebben: Túláram védelemmel kombinált áram-védőkapcsoló (RCBO) működése beazonosítása és bekötése.

Copyright © 2019. A megaohm.hu az oldal tartalmával kapcsolatosan minden jogot fenntart.

Protected by Copyscape

Ez az idegesítő kis sáv azért került ide, hogy az Európai Uniós törvényeknek eleget téve jelezzük, a mi weboldalunk is cookie-t, azaz sütiket használ a minél jobb felhasználói élmény elérésének az érdekében.

Megértettem