Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó

Fi/LS Kapcsoló (RCBO) Működése és Beazonosítása

A Fi/LS kapcsoló az áramvédő kapcsoló (Fi-relé) és a vezetékvédő kismegszakító kombinációja. A Fi/LS kapcsolók egyszerre nyújtanak védelmet a túlterhelés, rövidzárlat esetén, és hibaáram fellépésénél. Vagyis az RCBO-k egyetlen tokban egyesítik a kismegszakítók és az áramvédő kapcsolók minden előnyős tulajdonságát. A FI/LS kapcsoló csak a hibás áramkört kapcsolja le.

Bővebben: Fi/LS Kapcsoló (RCBO) Működése és Beazonosítása

Kismegszakítók működése, beazonosítása és bekötése

A kismegszakítók feladata, hogy túl áram, és zárlat védelemmel lássák el az elektromos hálózatot, és a hálózatra kapcsolt elektromos eszközöket, maximum 400V-os hálózaton. Tehát a kismegszakító névlegesnél nagyobb áramon felül az elektromos berendezést automatikusan lekapcsolja a hálózatról. Két, egymástól függetlenül működő kioldó, ugyanarra a kapcsoló mechanikára fejti ki hatását. A kismegszakítókból több típust különböztetünk meg felhasználási terület szerint.

Bővebben: Kismegszakítók működése, beazonosítása és bekötése

Fi-relé, Áramvédő Kapcsoló Működési Elve és Bekötése

Több elnevezéssel is találkozhatunk Magyarországon, ha ezekről a védőkapcsolókról beszélgetünk. Fi-relé, áramvédő kapcsoló, életvédelmi relé. Fi-relét közvetlen érintésvédelemre fejlesztették ki. Az áramvédő kapcsoló érzékeli a föld felé folyó hibaáramot. Ha egy elektromos berendezés testje életveszélyes nagyságú feszültség alákerül, a Fi-relé automatikusan 0.2 mp belül lekapcsolja a védett hálózatot. Védelmet nyújt a közvetlen érintésre is, vagyis a villamos hálózat üzemszerűen feszültség alatt lévő részeinek érintésére.

Bővebben: Fi-relé, Áramvédő Kapcsoló Működési Elve és Bekötése

Ez az idegesítő kis sáv azért került ide, hogy az Európai Uniós törvényeknek eleget téve jelezzük, a mi weboldalunk is cookie-t, azaz sütiket használ a minél jobb felhasználói élmény elérésének az érdekében.

Megértettem