Villanyszerelés Budapesten és Vonzáskörzetében

Gál Dénes Regisztrált Villanyszerelő Vállalkozó 06209615317

Minden háztartás nélkülözhetetlen kelléke a melegvíz. A modern ember minden tisztálkodási tevekénysége teljes mértékben a melegvíz meglétén alapszik. A melegvíz több féle módon állítható elő. Vannak lakások, ahol távhő szolgáltatón keresztül kapják, más helyeken átfolyós vízmelegítő állítja elő a melegvizet aminek létezik elektromos illetve gázüzemű verziója is. De az örök klasszikus a hőtárolós vízmelegítő azaz a bojler, aminek szintén létezik gázüzemű illetve elektromos változata.

Bővebben: Elektromos vízmelegítő üzemeltetésének feltételei és villamos csatlakoztatás műszaki feltételei.

Különbség a földelt és földeletlen dugaljak között (külső és belső felépítés szerint):

Az alapvető és legnagyobb különbség a két szerelvény típus között, hogy a földeletlen dugaljba nincs lehetőség a földelés bekötésére. Vagyis a földeletlen dugaljban nincs bekötve a védő vezető, ellentétben a földelt aljzattal. Korábban kivitelezett villanyszereléseken gyakran lehet találkozni ilyen szerelvény típussal.

Bővebben: Földeletlen és földelt dugaszóló aljzatok, dugvillák.

Egy lakás vagy kertes ház felújítása során a konyha mindig kiemelt figyelmet kap a megrendelők részéről. A családból nem csak a háziasszonyok töltenek el sok időt, de a hétvégi családi ebédnek, a családi összejöveteleknek is fontos helyszíne lehet. Ez mellett persze hatékonyan kell tudnia üzemelni a konyhának a szürke hétköznapok során is. A család igényeit ebben az időszakban is maximálisan ki kell tudnia szolgálni. Az alkalmazott legkülönbözőbb háztartási készülékeknek mindig készen kell állniuk a feladatuk elvégzésére.

Bővebben: Konyha villanyszerelése, konyhai áramkörök kialakítása I. rész

A konyha áramköreinek a kiépítése mindig összetett feladat. Az cikk első részében látható, hogy esetenként mennyi elektromos szerkezet üzemelhet az otthonok konyhájában. Az utóbbi évtizedek fejlődése a konyhában alkalmazott elektromos eszközök területén nagy mértékben megnövelte a szükséges áramkörök számát. Egyértelműen egyre több elektromos eszközt alkalmazunk az a felgyorsult mindennapi életünkben. De ezeknek a készülékeknek nem csak a szakszerű megtáplálása a feladat, hanem a kiépített áramköröknek a megfelelő védelméről is gondoskodni kell.

Bővebben: Konyha villanyszerelése, konyhai áramkörök kialakítása II. Rész

Copyright © 2019. A megaohm.hu az oldal tartalmával kapcsolatosan minden jogot fenntart.

Protected by Copyscape

Ez az idegesítő kis sáv azért került ide, hogy az Európai Uniós törvényeknek eleget téve jelezzük, a mi weboldalunk is cookie-t, azaz sütiket használ a minél jobb felhasználói élmény elérésének az érdekében.

Megértettem